Acció gracienca i planetària
(per Oscar Mejías)
Què passa si un grup de dentistes amb compromís social s’ajunten i planegen com aprofitar els seus coneixements? Això és el que va passar el 2004 a Gràcia, i d’aquí en va sortir Acción Planetaria.
Duavee and other medications Below are some details about some medications that can interact with Duavee. Flucelvax Quad is not indicated in children less than 9 years of age. A meta-analysis of prospective clinical trials reviewing NAC-treated and placebo-treated groups showed NAC to be safe and prolonged the survival of patients with native livers without transplantation but did not improve overall survival www.onlinepharmacyinkorea.com. Discussion Bacillus cereus is an opportunistic member of the the Bacillus cereus group, bearing several close phenotypic and genetic features with other Bacillus species.
El Cristian Vargas és una d’aquelles persones que pot reivindicar el seu origen gracienc amb fets: va néixer a l’Hospital de l’Esperança, ni més ni menys que el dia de Sant Medir. Però, a més, n’està orgullós de ser-ho “Demostrem una tremenda solidaritat i esperit col·laborador que es tradueix en l’associacionisme que caracteritza al barri”. Després de diversos viatges en missions internacionals, i de la crisi econòmica que va colpejar a les famílies aquí, en Cristian va comprovar que no calia anar tan lluny per trobar gent que necessités els seus serveis. Així que va decidir posar fil a l’agulla i començar a treballar en un projecte a casa seva: va obrir la primera Clínica Solidària, Les 1001 Dents, on ofereix l’opció de triar una odontologia pròxima, de qualitat i responsable.
Però que treballés a casa, no significa que ho deixés de fer a fora. Aquella trobada de dentistes del 2004 va acabar en un viatge molt especial. El grup decideix emprendre un viatge a Mauritània per oferir els seus serveis odontològics. I, per fer-ho, viatgen en camions habilitats com a clíniques dentals mòbils per poder tenir una gran autonomia i actuar en el màxim de pobles on hi hagi la possibilitat d’aturar-se. I, a partir d’aquest engrescador origen, han arribat a l’actualitat amb diversos projectes mèdics, socials i educatius a pràcticament tots els continents del món.
La voluntat d’Acción Planetaria és la de millorar el món en tantes facetes com els hi sigui possible. “Nosaltres oferim a les persones l’espai i acompanyament per a desenvolupar les seves accions positives, i també en duem a terme de pròpies”, explica en Cristian. La seva missió és la de realitzar tasques de suport en les comunitats locals amb les que treballen, ja sigui un suport sanitari, en educació, o de desenvolupament. Els seus últims destins han estat la Índia, Uganda, Perú i Grècia, i ara s’aventuraran per primer cop a Guatemala. Tot i que no abandonen les arrels, i tornaran al Senegal, després de molts anys.
És tant l’espai que intenta abraçar aquesta organització que, fins i tot, se’ls fa difícil arribar a comptabilitzar el número de voluntaris implicats en el seu projecte. I sembla que això no s’atura aquí, perquè en Cristian confessa que “estem experimentant un període de creixement que comporta l’inici de nous projectes, la implicació de més persones i la dedicació de més hores”.
I com si no tinguessin ganes de parar de créixer mai, Acción Planetaria ja pensa en projectes futurs: “ens agradaria molt ampliar la Clínica Social per a abastar a més famílies i poder treballar amb més entitats”. A on? Doncs a Gràcia. Perquè, després de voltar pel món, encara tenen molt present casa seva. Perquè és per això que cada 11 de novembre els podreu trobar a Francesc Giner celebrant l’aniversari d’aquesta clínica. I, perquè és per això que un dia del 2004 un grup de dentistes amb compromís social es van ajuntar i van planejar com aprofitar els seus coneixements.