RESUM

El projecte vol facilitar domicili i acompanyament a persones refugiades que arriben a Barcelona, mentre no obtenen ajut institucional.

  • Indret del món on es desenvolupa:

    Barcelona (especialment Districte de Gràcia) 

  • Beneficiaris:

  • Inicialment ens proposem cobrir amb mitjans propis les necessitats de 10 persones i establir una xarxa més ampla amb altres entitats del districte.

    Tipologia: Acollida de persones refugiades

CINC CÈNTIMS DEL PROJECTE

Hem passat en un parell d’anys del crit de “volem acollir” a la desaparició mediàtica dels refugiats i morts a la mar mediterrània, excepte en casos puntuals com quan no es deixa desembarcar a vaixells com Open Arms que si surt als mitjans és perquè uns polítics en fan campanya.

Però el flux de migrants, sent irregular i estacional, és important i vol una infraestructura d’acollida d’emergència complementària de la institucional, que no té capacitat per a fer front a totes les situacions.

El projecte d’acollida es dirigeix a les persones que viuen a Gràcia perque exerceixin la solidaritat envers la gent que arriben, perquè malgrat tots els impediments van arribant, en la mesura de les pròpies possibilitats, acollint i/o acompanyant. I també forçant als governants que posin la voluntat i els mitjans per acollir les persones arribades.