La generositat
(per Oscar Mejías)
Jin-Pa significa “generositat” en tibetà. I, segurament, no podrien haver trobat un nom més indicat per a la seva ONG. El Xavier i la Júlia són dos graciencs que es declaren com a budistes convençuts, i amb una relació estreta amb tot el que és el món tibetà. Veient el gran patiment que generava el genocidi del poble tibetà, van prendre consciència de que calia fer alguna cosa al respecte. Necessitaven fer alguna cosa per socórrer la gent que els havia traspassat aquella filosofia de vida que tant admiraven.
We also suggest adding remdesivir ( Grade 2C); however, if supplies are limited, we prioritize remdesivir for patients who are on low-flow oxygen supplementation at baseline. It is important that your doctor check your progress at regular visits. If carbamazepine is discontinued, consider a dose reduction of dihydrocodeine and frequently monitor for signs or respiratory depression and sedation Kamagra 100mg Online. Before treating you with this medicine, your caregivers should know if you are allergic to papaya, papain, pineapples, sheep, horses, dust mites, or latex.
La oportunitat va sorgir després de treballar colze a colze amb el president honorífic de la Casa del Tibet a Barcelona. Ell els va oferir crear una associació per a treballar directament amb els campaments de refugiats tibetans, situats al sud de l’Índia.
Però es van trobar que havien de salvar un obstacle: el poblat tibetà no funciona de la mateixa manera com des d’aquí ho entenem. Són un poble, per naturalesa, religiós. I això vol dir que totes les decisions importants a prendre han de passar per les autoritats religioses de la zona. La tasca de Jin-Pa, doncs, és la d’omplir els forats generats per les necessitats de la gent que habita en aquests campaments.
Sabent les regles del joc, el Xavier i la Júlia van decidir prioritzar l’apartat de la sanitat. És en aquest sentit que el seu ajut en va centrar en obrir un dispensari, amb un metge i dues infermeres, al campament de refugiats número 5 de Gulledhalla, a Bylakuppe. La seva feina, al llarg d’aquests anys, ha donat tal fruit que han estat capaços de construir una potabilitzadora al campament. I aquest és un fet importantíssim perquè, no només ha permès millorar l’entorn sanitari del poblat, sinó que també ha millorat el seu desenvolupament econòmic, ja que els ha ajudat a tenir suficients beneficis com per aconseguir pagar una tercera part de la carretera que ara porta fins al campament. Fins i tot, els recursos de la potabilitzadora han ajudat a que durant la tardor del 2017 arribés llum al poblat.
Però, tot i aquesta evolució, la seva feina no ha acabat. Després de tant de temps, i trobant-se amb un poblat amb bones condicions higièniques, el Xavier i la Júlia creuen que ja ha arribat el moment de fer un pas endavant i aplicar aquest projecte, que ha funcionat de manera tan excel·lent, a un altre campament. És per això que de cara a finals d’any, o a principis del 2020, tenen planificat instal·lar una segona potabilitzadora a un altre campament de refugiats que ho necessiti. El cicle torna a començar.
Per portar-ho a terme compten amb la quota dels socis, que ajuda a pagar els professionals mèdics, i amb la venda de material artesanal a les fires a Barcelona. És per això que cada Sant Jordi els podem trobar a la seva parada de Passeig de Gràcia explicant la seva tasca i recollint suports. Suports necessaris per als refugiats, per a una nova potabilitzadores, per construir les carreteres, per acabar els claveguerams, per poder comptar amb els metges i infermeres, i per seguir oferint generositat. Perquè Jin-Pa significa generositat. I si el Xavier i la Júlia no són generositat, que baixi Buda i ho vegi.