Un conte de Nadal
(per Oscar Mejías – Article publicat al setmanari l’Independent de Gràcia)

Hi havia una vegada un dentista amb 1001 Dents que arreglava els somriures d’aquí i els de més enllà, només a canvi que els seus pacients els mostressin cada dia. Al mateix temps, la seva veïna, Lucía, passava per davant d’una llibreria del carrer Astúries que, casualitats de la vida, acabaria sent com casa seva. Una casa que recollia històries i les transformava en ajudes per l’altra punta del món.

Hi havia una vegada un gracienc que, des del balcó del seu pis modernista de Joan Blanques, va mirar tan i tan lluny que va veure com a Chiang Mai les minories ètniques tailandeses necessitaven la seva ajuda. I, a uns pocs kilòmetres d’allà, en Xavier i la Júlia repartien la seva Generositat entre centenars de refugiats tibetans.

Mental alertness: This medication may cause decreased mental alertness. Clinical Reproductive Medicine and Surgery. If you accidentally swallow the tablet within the first 6 hours after placement, drink a glass of water and apply a new dose to your gum https://pharmaciesansordonnance.org/. Antidepressant-associated mania: a controlled comparison with spontaneous mania.

Hi havia una vegada una gracienca, anomenada Mònica, que va canviar la publicitat per marxar al Senegal a empoderar les adolescents ja casades i a ajudar que milloressin la seva formació. I, mentrestant, a l’altra punta de l’Atlàntic en Josep ensenyava a “viure de manera solidària” la gent, per tal que famílies de Rondonia aprenguessin a cultivar les seves terres i a presevar el seu context natural, l’amazònic.

I havia una vegada un home, anomenat Frederic, que captivat per la generositat dels nostres protagonistes, va creure molt important fer que es poguessin reunir un dia a l’any al barri de Gràcia per tal d’intercanviar impressions i d’explicar a la gent el seu model de cooperació i els seus projectes arreu del món. Així, en Frederic, ajuntant-los en una associació de nom Gràcia Solidària, va idear la Fira Festa, l’esdeveniment on anualment poden divulgar i dimensionar la seva realitat associativa.

I és així com a tots ells, i a molts d’altres, tindreu la sort de poder-los trobar a la plaça de la Virreina aquest cap de setmana. Perquè els dies de la Fira Festa han arribat.

Tant dissabte com diumenge, han preparat un seguit d’activitats perquè qualsevol visitant pugui trobar el seu racó per gaudir, aprendre o col·laborar amb tots ells i amb els més de més de vint indrets al món en els que hi participen, incloent-hi casa nostra.

Hi tindreu a l’abast tota mena productes artesans molt singulars que els protagonistes d’aquesta història han portat fins a casa nostra. Productes vinguts des de Tibet fins al Senegal, passant per l’Índia o pel Nepal, que poden contribuir a donar un petit cop de mà a aquestes organitzacions, i a la gent que hi ha darrera seu.

Si us agrada la música, la Fira Festa ens ofereix diversos concerts, que passen des de grups com la Incorregible Blues Band, fins al trio Nardi’s. O, si el que us emociona és la gastronomia, podreu gaudir de la Paella Solidària de diumenge, organitzada pel Cargol Graciós, llepar-vos els dits per les tardes amb les xocolatades, o passar els migdies amb amics al voltant del Vermut Solidari.

Perquè hi havia una vegada un barri de Gràcia que es bolcava amb la solidaritat i, segurament, aquesta vegada es tornarà a repetir aquest cap de setmana. No us la perdeu!